7 راه چاره برای مشکل روشن نشدن گوشی یا تبلت اندرویدی
به گزارش وبلاگ ساعتچی، اگر گوشی هوشمند یا تبلت اندرویدی شما به صورت عادی روشن نمی گردد، این مقاله مختص به مشکل شما نوشته شده است. در این مطلب، کوشش می کنیم تا شما بتوانید مجدد از دستگاه اندرویدی خود استفاده نموده و مشکل روشن نشدن گوشی یا تبلت هوشمند خود را رفع کنید.
از آنجایی که باتریِ گوشی و تبلت های اندرویدی تازه غیر قابل تعویض است، این مسئله یعنی روشن نشدن دستگاه به هر علتی می تواند کابوسِ همیشگی و ابدیِ یک کاربر باشد. تصورِ این که گوشی اندروید شما روشن نمی شود، خیلی ترسناک و از طرفی فاجعه آمیز خواهد بود. با این اوصاف، نگران نباشید! شاید روشن نشدن گوشی به دلایل ساده ای اتفاق افتاده است. در این مطلب، هفت راه چاره را آنالیز نموده و در خاتمه سعی می کنیم تا به یک جمع بندی کلی برسیم.
1. مسائل مربوط به شارژ را حل کنید
یکی از بدیهی ترین مسائل مربوط به دستگاه های اندرویدی به خصوص مشکل روشن نشدن گوشی، به موضوع شارژ برمی شود. اگر تا به حال متوجه بد کار کردنِ گوشی هوشمند خود نشده اید، این احتمال قوت می گیرد که باتری گوشی هوشمند فاقد انرژی لازم برای روشن کردن دستگاه است. این اتفاق چندان رایج نیست اما برای رفعِ مسائل مربوط به شارژ گوشی می توان چند راه چاره را پیشنهاد کرد:
اتصالات را آنالیز کنید
اول از همه مطمئن شوید که آیا شارژر، دستگاه شما را واقعا شارژ می نماید یا خیر. حتما ناحیه اتصالِ سوکتِ کابل به پورت شارژ گوشی را آنالیز کنید. آیا این ناحیه از جنبه اتصالی شل شده است؟ آیا حینِ جابه جا کردن کابل، شارژ گوشی دچار قطع و وصلی می شود؟ آنالیز اتصالات برای یافتن پاسخ برای چنین سوالاتی می تواند مشکلِ مربوطه را یک بار برای همواره حل نماید. اگر کابل یا آداپتور شارژ دچار مشکل شود، بهتر است یک شارژر تازه را متناسب با دستگاه خود بخرید.
گرد و خاک
از این موضوع اطمینان حاصل کنید که هیچ گرد و خاکی در بخشِ جایگاه USB گوشی وجود نداشته باشد؛ چراکه انبوهی از گرد و خاک در این ناحیه می تواند روی کیفیت شارژ تاثیر جدی بگذارد. حواستان باشد که از اشیای تیز و برنده برای زدودن گرد و خاک استفاده نکنید. فرایند تمیز کردن گرد و خاک در دستگاه هایی مثل گوشی هوشمند بهتر است با کمپرسور هوا انجام گیرد.
کابل را آنالیز کنید
کابل شارژ USB امکان دارد دچار پارگی شده باشد یا از طرفی دیگر، به علت فشارهایی که به کابل وارد می شود، فرایند شارژ دستگاه با افت جریان روبه رو شده است. برای آنالیز صحتِ کابل، بهتر است کابل را به دستگاه اندرویدی دیگری متصل نموده تا ببینید دستگاه مورد نظر بدون مشکل شارژ می شود یا خیر.
اگر پس از آنالیز سه نکته، همچنان روشن نشدن گوشی هوشمند ادامه دار است، به سراغ راه چاره بعدی بروید.
2. یک Power Cycle انجام دهید
تقریبا همگی حداقل یک مرتبه هم که شده با گوشی فریز شده روبه رو شده ایم. فریز (Freeze)، اصطلاحی در دنیای تکنولوژی است که صفحه نمایش دستگاه از کار افتاده، جواب گو نبوده و هیچ دکمه ای روی دستگاه کار نمی نماید. با این حال، برای بهبود شرایطِ گوشی هوشمندی که به فریز دچار شده باید چه اقداماتی را انجام داد؟ به خصوص گوشی های هوشمند مدرن و تازهی که باتریِ آنها را نمی توان از جای خود درآورد.
یکی از راه چاره ها برای رفع کردن مشکل روشن نشدن گوشی هوشمند، اجرای یک Power Cycle است. برای دستگاه های قدیمی که دارای باتری قابل تعویض بوده اند، صرفا با درآوردن باتری، چند ثانیه مکث و سپس قرار دادن مجدد باتری در جای خود می توانستید این کار را انجام دهید.
برای دستگاه های اندرویدی تازه که دارای باتری غیر قابل تعویض هستند، شما باید دکمه پاور دستگاه را فشار داده و برای چند ثانیه نگه دارید. بر اساسِ شرکت سازنده گوشی هوشمندتان، شما احتیاج دارید تا دکمه پاور را از 10 تا 30 ثانیه نگه دارید.
3. باتری را آنالیز کنید
اگر گوشی شما خاموش شده و به هیچ عنوان روشن یا شارژ نمی شود، شاید مشکل از باتری باشد؛ به خصوص این که شما از صحت دستگاه اطمینان داشته و فرایند Power Cycle هم نتوانسته راه گشا باشد. این فرضیه وجود دارد چون باتری خراب شده، گوشی هوشمند روشن نمی شود.
طبق یک اصل نانوشته، بیشتر گوشی های هوشمند و تبلت ها پس از چند سال استفاده دچار مشکل افت کیفیت باتری می شوند. در نهایت امر، پس از سپری شدن عمر مفید دستگاه، باتری به طور کامل نابود می شود. آسیب های دیگری هم وجود دارد که می تواند موجب آسیب جدی و غیر قابل جبرانی به باتری شود. در معرض قرار گرفتن باتری در مایعات، سقوط از ارتفاع و حتی دماهای بسیار شدید (چه سرد و چه گرم) می تواند باتری را به یک قطعه بی مصرف تبدیل نمایند.
چک کنید آیا باتری در حال دریافت انرژی است یا خیر
پس از این که گوشی یا تبلت اندرویدی خود را به شارژر متصل کردید، به این نکته دقت کنید آیا دستگاه تان پس از یک دقیقه انتظار می تواند شارژ شود یا خیر. دستگاهی که در حال شارز است، آیکن باتری در بخش بالای صفحه نمایش ظاهر می شود.
اگر آیکن باتری را مشاهده کردید، این موضوع یعنی باتری شما سالم است. به همین دلیل، به سراغ راه چاره بعدی این مطلب بروید. در غیر این صورت، اگر یک نور قرمز (یا یک رنگ دیگر) به صورت چشمک زن می بینید، این رویه یعنی باتری شما دارای انرژی کافی برای روشن کردن صفحه نمایش نیست. با این وجود، اجازه دهید دستگاه به مدت 30 دقیقه شارژ شده و سپس مجدد امتحان کنید.
آیا شما آیکن باتری یا نور خاصی را نمی بینید؟ شاید این موضوع یعنی باتری برای همواره نابود شده و احتیاج است تا یک باتری تازه و نو برای دستگاه خریداری و سپس آن را با باتری خراب تعویض کنید.
اگر گوشی هوشمندتان دارای باتری تعویض شدنی باشد، شما می توانید از بازار موبایل یک باتری را بخرید. البته به شرطی که گوشی هوشمندتان خیلی قدیمی نشده باشد. برای دستگاه هایی که باتری غیر قابل تعویض دارند، بهتر است گوشی را به نمایندگی مجاز تحویل داده تا کارشناس های شرکت، مشکل باتری را حل نمایند. حواستان باشد که خودتان نباید محفظه دستگاه را باز کنید؛ چراکه دستگاه اندرویدی تان در این شرایط از تحت ضمانت شرکت گارانتی خارج می شود.
4. صفحه نمایش را آنالیز کنید
شاید صفحه نمایش تان سوخته یا خراب شده است. در این حالت، گوشی هوشمند به خوبی روشن می شود اما از آنجایی که صفحه نمایش سوخته است تصور می کنید که گوشی روشن نیست. شاید برایتان سوال شده که در صورت درست بودنِ چنین فرضیه ای ، چطور می توان مطمئن شد که صفحه دچار مشکل شده است؟
برای اطمینان، ابتدا دکمه پاور را برای حداقل 30 ثانیه نگه دارید تا مطمئن شوید گوشی قطع به یقین روشن شده است. سپس، حداقل دو دقیقه صبر کنید تا تمامی برنامه های پس زمینه روشن و اجرا شوند. حالا، از یک گوشی دیگر به شماره سیم کارت گوشی دچار مشکل زنگ بزنید. اگر گوشی زنگ می خورد، پس صفحه نمایش قطعا دچار آسیب شده است.
اگر شما روی سیم کارت یا eSIM خود رمز (PIN) گذاشته اید، شما قادر نخواهید بود با تماس با خودتان متوجه شوید که تلفن تان فعال است؛ چراکه شماره خاموش به نظر می رسد. در این شرایط، ما پیشنهاد می کنیم از شبکه وای-فای ذخیره شده منزل بهره ببرید. تلفن شما به احتمال زیاد به طور اتوماتیک به شبکه اینترنت متصل شده و شما باید بتوانید صدای نوتیفیکیشن یا زنگ هشدار را بشنوید؛ مگر این که حالت Do Not Disturb روی تنظیمات گوشی فعال شده باشد.
به خاطر داشته باشید که شما می توانید گاهی اوقات صفحه نمایش را خودتان تعویض کنید اما برای این که گوشی از قید شرکت گارانتی خارج نشود ، پیشنهاد اول در این است تا شما گوشی را به شرکت گارانتی به منظور رفع کردن مشکل تحویل دهید.
5. از کامپیوترتان برای حل مشکل بهره ببرید
اگر شما هنوز پیروز نشده اید مشکل روشن نشدن گوشی را حل کنید، شما شاید بتوانید با استفاده از کامپیوتر کاری کنید تا گوشی به زور روشن شود. برای این کار، باید اقدامات زیر را به ترتیب انجام دهید.
- گوشی تان را با استفاده از یک کابل USB به کامپیوتر متصل کنید.
- اجازه دهید به مدت 15 دقیقه شارژ شود.
- کابل را از دستگاه (و نه از کامپیوتر) در بیاورید.
- پس از 10 ثانیه مجدد کابل را متصل کنید.
- دستگاه اندرویدی تان را به مدت 30 دقیقه دیگر شارژ کنید.
- دکمه پاور را فشرده و به مدت پنج ثانیه نگه دارید.
- گزینه Restart را روی صفحه نمایش بزنید.
- اگر گزینه Restart را نمی توانید ببینید، دکمه پاور را برای 30 ثانیه دیگر نگه دارید.
6. وارد حالت Safe Mode شوید
حالت Safe Mode اندروید به شما این قدرت را می دهد تا دستگاه را صرفا به همراه برنامه های سیستمی اجرا کنید. این احتمال وجود دارد که دستگاه اندرویدی تان هیچ مسئله ای ندارد اما به علت برنامه ای که اخیرا آن را نصب نموده اید، دچار اختلال شده و روشن نمی شود. در این شرایط، حالت سیف مد می تواند یاری رسان باشد. اگر دستگاه شما در حالت سیف مد به طرز پیروزیت آمیزی روشن و اجرا می شود، پس بهتر است نرم افزاری که اخیرا آن را نصب نموده اید را یک بار برای همواره از دستگاه حذف کنید.
برای فعال سازی حالت Safe Mode در گوشی هوشمند اندروید باید دکمه پاور را آنقدر نگه دارید تا فرایند بوت اجرا شود. سپس، بدون معطلی دکمه های پاور و جهتِ کم تنظیم صدا را هم زمان فشار دهید. اگر این مراحل موجب اجرای حالت سیف مد نشد، بهتر است از اقدامات مشخصی که در سایت سازنده گوشی منتشر شده بهره ببرید.
7. دستگاه اندروید خود را ریست کنید
اگر گوشی شما به هیچ عنوان وارد حالت سیف مد هم نمی شود، شاید رام (ROM) دستگاه دچار اختلال شده یا در حین ارتقا آسیب دیده است. در این شرایط، می توان ریست کردن گوشی اندروید را پیشنهاد کرد.
قبل از ریست کردن بهتر است این نکته را بدانید که پس از اتمام فرایند ریست، کلیه اطلاعات تان روی گوشی حذف خواهد شد. به منظور انجام ریست، باید از Recovery Mode بهره ببرید. شاید بر اساس برند گوشی، این دستور العمل تا حدودی متفاوت باشد اما پایه و اساس ریست کردن، چیزی است که در ادامه در قالب پنج قدم معرفی می کنیم:
- دکمه پاور و جهت پایینِ تنظیم صدا را هم زمان فشرده و برای چند ثانیه نگه دارید تا لوگوی اندروید روی صفحه ظاهر شود. این ترکیب کلیدها در برندهای مختلف گوشی ممکن است متفاوت باشد.
- از دکمه های جهت بالا و پایین تنظیم صدا بهره ببرید تا وارد حالت Recovery Mode شوید.
- دکمه پاور را فشار دهید.
- از دکمه های تنظیم صدا به منظور انتخاب Wipe Data/Factory Reset استفاده نموده و سپس دکمه پاور را فشار دهید.
- در خاتمه، گزینه Yes-Erase all Data را انتخاب و دکمه پاور را فشار دهید.
فرایند ریست چند دقیقه طول خواهد کشید تا به خاتمه برسد.
روشن نشدن گوشی = خرابی گوشی برای همواره؟
اگر هفت راه چارهی که در این مقاله ارائه شده را آنالیز نموده اما همچنان گوشی هوشمندتان روشن نمی شود، شاید دستگاه برای همواره خراب شده باشد. اگر گوشی هوشمند تحت شرایط شرکت گارانتی است، تنها گزینه به جای مانده برای شما، ارائه و تحویل گوشی به شرکت گارانتی است. در غیر این صورت، احتمالا باید برای خرید یک گوشی هوشمند تازه اقدام کنید.
اگر گوشی یا تبلت اندرویدی تان به هر نحوی که شده روشن شد، اما پس از مدتی مجدد دچار مشکل مشابه می شود، بهتر است در این شرایط نیز از یک متخصص یا شرکت معتبر برای حل مشکل یاری بگیرید. در هر صورت به خاطر داشته باشید که گوشی هوشمند هم شبیه به بسیاری از گجت و دستگاه های الکترونیکی عمر مفید دارند. اگر از عمر گوشی تان بیشتر از هفت سال می گذرد، بهتر است برای خرید یک گوشی هوشمند تازه و مناسب با بودجه و کاربردهایتان اقدام کنید؛ چراکه چنین دستگاه هایی از رده خارج شده و بنابراین، دیر یا زود شما را با مسائل دیگری شگفت زده خواهند کرد!
منبع: makeuseof
سوال و جواب های رایج
برای ورود به حالت Safe Mode گوشی اندروید باید چه کار کنیم؟
برای فعال سازی حالت Safe Mode در گوشی هوشمند اندروید باید دکمه پاور را آنقدر نگه دارید تا فرایند بوت اجرا شود. سپس، بدون معطلی دکمه های پاور و جهتِ کم تنظیم صدا را هم زمان فشار دهید. اگر این مراحل موجب اجرای حالت سیف مد نشد، بهتر است از اقدامات مشخصی که در سایت سازنده گوشی منتشر شده بهره ببرید.
حالت Safe Mode در گوشی های اندروید به چه معناست؟
حالت Safe Mode اندروید به شما این قدرت را می دهد تا دستگاه را صرفا به همراه برنامه های سیستمی اجرا کنید.
در صورت فریز شدن صفحه گوشی اندروید باید چه کار کنیم؟
یکی از راه چاره ها برای رفع کردن مشکل روشن نشدن گوشی هوشمند، اجرای یک Power Cycle است. برای دستگاه های قدیمی که دارای باتری قابل تعویض بوده اند، صرفا با درآوردن باتری، چند ثانیه مکث و سپس قرار دادن مجدد باتری در جای خود می توانستید این کار را انجام دهید. برای دستگاه های اندرویدی تازه که دارای باتری غیر قابل تعویض هستند، شما باید دکمه پاور دستگاه را فشار داده و برای چند ثانیه نگه دارید. بر اساسِ شرکت سازنده گوشی هوشمندتان، شما احتیاج دارید تا دکمه پاور را از 10 تا 30 ثانیه نگه دارید.
منبع: دیجیکالا مگ