دست کوتاه روستاهای دلگان از خدمات مخابراتی

به گزارش وبلاگ ساعتچی، فرشته بامری - خبرنگار: شهرستان دلگان یکی از شهرهای جنوبی است و در ایرانشهر واقع شده است.

دست کوتاه روستاهای دلگان از خدمات مخابراتی

این شهرستان بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1395، 25495 نفر جمعیت دارد؛ اما با داشتن چنین جمعیتی 70درصد این شهرستان مرزی فاقد پوشش شبکه های تلفن همراه و اینترنت است. بر اساس آخرین اطلاعات، شهرستان دلگان 300 پارچه آبادی دارد. ساکنان این روستاها همیشه با وضعیت بد و نامطلوب ارتباطات مانند نبود آنتن دهی تلفن همراه و اینترنت و فراهم نبودن زیرساخت های لازم ارتباطاتی روبه رو هستند، به طوری که شهروندان هنگام تردد در مسیرهای روستایی و شهری و محورهای مواصلاتی دلگان در استفاده از شبکه های همراه با مشکل روبرو می شوند. همچنین ساکنان روستاهای این شهرستان نیز پوشش مطلوب شبکه های همراه را فقط در مرکز شهر دلگان که کیلومترها از روستایشان فاصله دارد، تجربه می نمایند.

همچنین این بخش از 2 دهستان جلگه چاه هاشم و دهستان چاه علی تشکیل شده است و پنگ و میاندران، کهنوک، چیل کنار، چهشورک، چاهشور، حمیدآباد لدی، چاه خدابخش، چاه میرک و حسین آباد از جمله روستاهای این 2 دهستان هستند. پوشش شبکه مخابرات در منطقه به قدری ضعیف است که ساکنان برای یک ارتباط ساده باید برای جست وجوی آنتن روی صفحه تلفن همراه خود روی بلندی بروند یا حتی مسافت های طولانی را تا شهر طی نمایند. آن ها گاهی برای دریافت آنتن روی تیرهای برق می روند که این کار خطرناک به عادتی برای شهروندان منطقه تبدیل شده است.

  • روستاهای بدون اینترنت

حامد اسفندی از ساکنان روستای چاهشور در دلگان در گفت وگو با وبلاگ ساعتچی می گوید: بیش از یک ماه است که دکل مخابرات این بخش بر اثر طوفان روی زمین افتاده و ارتباط تلفن همراه در منطقه و روستاهای اطراف قطع شده است. وی اضافه کرد: همراه اول و سایر اپراتورهای مخابرات نیز تعهدی برای پوشش آنتن دهی در روستاهای این شهرستان ندارند و کافی است فقط از جاده های مهم و اصلی دلگان از جمله دلگان به جلگه چاه هاشم و جاده چاه شور به شهر گلمورتی عبور کنید تا متوجه شوید حتی راه های ارتباطی دلگان هم فاقد شبکه تلفن همراه هستند. این شهروند دلگانی ادامه می دهد: روستاهای هیتک، کلاکنتک و کهنک کلاکنتک، هودیان و به ویژه هیر و هاوس، گوهر، چاه الوند و سردشت از پوشش ضعیف اپراتورهای همراه اول برخوردارند و پوشش اینترنت در آن ها مطلوب نیست.

  • طوفان و افتادن دکل

از سویی بخشدار مرکزی شهرستان دلگان سوم اردیبهشت ماه به خبرگزاری ها بیان کرد: در پی وزش طوفان و سقوط دکل مخابراتی، خطوط تلفن همراه 7هزار نفر در شهرستان دلگان قطع شد. این دکل در روستای شهرک الزهرای دلگان قرار داشت. با سقوط این دکل مخابراتی خطوط تلفن اهالی روستاهای چاه شور شماره یک، 2 و 3 و چند روستای دیگر قطع شد. اکنون با گذشت یک ماه هنوز اقدامی برای برطرف این مشکل صورت نگرفته و دکل مخابرات واژگون شده در منطقه موجود است. ساکنان روستاهای دلگان خواهان برطرف مشکل ضعف آنتن دهی مخابراتی و اینترنتی در منطقه هستند.

فرماندار دلگان در گفت وگو با وبلاگ ساعتچی با تأیید مسائل مطرح شده خواهان برطرف مشکل مربوطه می گردد و می گوید: تلفن همراه و اینترنت از نیازهای اساسی مردم است و بسیاری از امور زندگی به وسیله شبکه های مخابراتی تامین می گردد. این در حالی است که گرایش مردم نیز طی سال های اخیر به استفاده از اینترنت و تلفن همراه افزایش یافته است. مجتبی شجاعی می افزاید: با این که اپراتورهای تلفن همراه در شهرها و حتی روستاهای دورافتاده سیطره دارد، هنوز هم نقاطی هستند که از این نعمت به صورت ضعیف برخوردارند. وی ادامه می دهد: در زندگی دیجیتال امروز دسترسی به اس ام اس، فضای مجازی، پرداخت قبوض، انتقال وجه نقد، چک کردن حساب و ده ها مزیت دیگر به وسیله تلفن همراه انجام می گردد و این ها رسیدگی به مسائل مطرح شده را دوچندان می نماید.

  • مختل شدن زندگی مردم

شجاعی می گوید: روستاهای شهرستان دلگان از نقاطی هستند که از پوشش ضعیف اپراتورهای همراه برخوردارند و این مهم زندگی مردم منطقه را مختل نموده و نارضایتی مردم را در بر داشته است. وی ادامه می دهد: ضروری است تا شرکت مخابرات نسبت به تکمیل فیبر نوری در منطقه اقدام کند تا مشکل فوق برطرف گردد؛ همچنین کابل های هوایی اپراتورها باید اصلاح شوند و به کابل زمینی تغییر یابند تا آنتن دهی مناسب گردد. فرماندار دلگان پیشنهاد می نماید: در صورت امکان برای بهبود آنتن دهی به روستاهای دلگان، ایستگاه های مخابراتی افزایش یابد.

  • رونق کسب و کار با شبکه های همراه

فرماندار دلگان می گوید: تقویت زیرساخت های ارتباطی مانند تلفن و پشتیبانی دولت ها از کاربران اینترنت، افزایش مشارکت بخش خصوصی، ارتقای بازار رقابتی خدمات اینترنتی، ایجاد زمینه دسترسی قابل قبول برای مدارس، باز شدن بازارهای ارتباطات راه دور بر روی طیف وسیعی از سرمایه گذاران در کشورهای توسعه نیافته و مواردی از این دست، راهکارهایی برای گسترش اینترنت است. مجتبی شجاعی در ادامه با اشاره به مزیت های شبکه های همراه می گوید: مردم شهرستان دلگان از ابتدایی ترین روش های ارتباطی محروم هستند. کاربردهای گسترده چند رسانه ای و انتقال انسان به دنیا مجازی از جمله کارنمودهای شبکه های همراه و اینترنت است که می تواند باعث رونق و بهبود کسب و کار افراد گردد.

منبع: همشهری آنلاین

به "دست کوتاه روستاهای دلگان از خدمات مخابراتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دست کوتاه روستاهای دلگان از خدمات مخابراتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید