این نشانه ها می گوید شما زودرنج هستید
به گزارش وبلاگ ساعتچی، یکی از موارد تلخی که گاهی در روابطمان تجربه می کنیم، سوءتفاهم ها و برداشت های منفی کسی است که با کنترل گری و ریز بینی افراطی، مو را از ماست بیرون می کشد و مکررا از شما می رنجد.

زود رنج ها بیشتر از بقیه آسیب پذیر هستند، چون غالبا سعی در کنترل عوامل بیرونی دارند. فرد زودرنج تا وقتی که عامل و ریشه زود رنجی را در خودش شناسایی ننموده و تغییر ندهد، مشکلش همچنان ادامه می یابد. در این مطلب از مجله اینترنتی وبلاگ ساعتچی به بیان ویژگی های افراد زودرنج می پردازیم.
ویژگی های افراد زودرنج
افراد زودرنج ویژگی هایی دارند که در زیر شرح داده شده اند:
عجول بودن: افراد زودرنج به طور عمده عجول هستند و تمایل به تصمیم گیری سریع دارند. آن ها به سرعت به تصمیم های عملی می پردازند و ممکن است از آنالیز دقیق و دوره ای جلوگیری نمایند.
کوتاه مدت بودن: زودرنجی معمولاً با تمرکز بر رویدادها و نتایج کوتاه مدت همراه است. آن ها تمایل کمتری به تأخیر در دریافت نتایج یا بهره برداری از عواقب دارند.
عدم تحمل تأخیر در نتیجه کار: افراد زودرنج نمی توانند تحمل تأخیر در دستیابی به هدف یا نتیجه را داشته باشند. آن ها انتظار دارند همه چیز به سرعت و بلافاصله رخ دهد.
بی تامل بودن: افراد زودرنج معمولاً به صورت بی تامل و ناپایدار عمل می نمایند. آن ها ممکن است به سرعت دنبال چیزهای نو و از یک فعالیت به فعالیت دیگر بروند، بدون اینکه هر کدام از آن ها را تمام نمایند.
کمبود برنامه ریزی: زودرنجی ممکن است منجر به کمبود برنامه ریزی مناسب گردد. این افراد معمولاً تمایل ندارند برای آینده برنامه ریزی نمایند و بیشتر به تمرکز بر لحظه حاضر و احتیاجهای فوری خود می پردازند.
خستگی از روند طولانی: افراد زودرنج به سرعت خسته می شوند اگر برای دستیابی به هدف خود نتایج طولانی مدت و پیچیده مورد احتیاج باشد، نمی توانند برای آن صبر نمایند.
احساس ترس افراطی از طرد شدن از ویژگی های افراد زودرنج
شما چه دوست داشته باشید و چه نداشته باشید، دیگران حق دارند انتخاب نمایند که کسی را بپذیرند و تایید نمایند یا کسی را که نمی خواهند، طرد نمایند.
راه حل: جملات مقابله نماینده منطقی را با خود تکرار کنید تا بتوانید خودتان را متقاعد کنید که بی ارزش نیستید:
- من هرگز مجبور نیستم برای پذیرش بی قید و شرط خود و احساس ارزشمندی، تایید دیگران را به دست بیاورم. شاید کارآمد باشد، اما از من فردی بهتر نمی سازد.
- اگر در جمعی مورد تمسخر قرار گرفتم، بدانم مسخره شدن یک اتفاق است و ممکن است برای هرکسی بیفتد. این امری زودگذر است و هرگز ناشایستی من را ثابت نمی کند.
- من همواره می توانم تقصیر خودم و دیگران را ببخشم، چون انسان ها جایزالخطا هستند.
- انسان ها حتی اگر نقصی هم در جسمشان داشته باشند، هرگز بی ارزش نیستند.
باید اندیشی، مطلق گرایی و قانون های غیر قابل اثبات
خشم از اینکه چون فرد بر این باور است که همه باید درست به همان شیوه ای با من رفتار نمایند که من می خواهم، کسی به هیچ وجه نباید با من غیر منصفانه رفتار کند.
اگر قوانین سخت و باید و نباید های مطلقی داشته باشیم، این قوانین در برداشت و فرضیه های ما تاثیر گذار است. در مورد کارها و رفتارهای انسان ها و برای رفتار خوب و بد و برای سرزنش خود و دیگران، هیچ قانون استاندارد مطلقی وجود ندارد . هیچ قانونی نیست که بگوید اگر مورد تایید یک نفر نبودید، اهمیت زیادی دارد و قابل پذیرش نیست و حتما باید از او آزرده خاطر باشید.
راه حل: به عمل فردی که شما را ناراحت نموده است، فکر کنید و جمله ای از آن را برای خود بگویید، به عنوان مثال:
- زن باید آنگونه که همسرش می گوید، رفتارکند. (قانون های غیر قابل اثبات)
- من به او احترام گذاشتم او باید حرف مرا گوش می داد. (باید اندیشی)
- رئیس ها همواره کارمندها را مقصر می دانند. (مطلق اندیشی)
با این روش متوجه می شوید موضوعی که شما را رنجانده، از باید و نباید و قوانین و مطلق اندیشی شما است.
پیشنهاد مطالعه: مطلب با شوهر خسیس چگونه برخورد کنیم؟ را بخوانید.منبع: پیام دلتا