لزوم آمادگی بنادر کشور برای ترافیک دریایی در آینده

به گزارش وبلاگ ساعتچی، خبرگزاری خبرنگاران- پیش بینی ها حاکی است با انجام واکسیناسیون جهانی و به تبع آن رشد فراوری ناخالص ملی در بیشتر کشورها، طی سال های آینده با رشد ترافیک دریایی در بنادر کشور روبرو شویم.

لزوم آمادگی بنادر کشور برای ترافیک دریایی در آینده

به گزارش خبرگزاری وبلاگ ساعتچی، علی اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در نشست تخصصی معاونین امور بندری و مالی بنادر کشور با تاکید بر لزوم آمادگی بنادر کشور برای آینده نزدیک و افزایش ترافیک در بنادر بازرگانی کشور، توضیح داد: با توجه به ظرفیت های ایجاد شده در بنادر، ضرورت دارد معاونت بندری و مالی برای دوره آینده و درخواست شرکت های کشتیرانی برای تردد در بنادر ایران، سناریوی کوتاه مدت و بلند مدت را پیش بینی کند.

وی با اشاره به افت شاخص های حمل و نقل دریایی در سطح بین الملل ناشی از شیوع کرونا، طی سال های 2019 و 2020 و رشد فزآینده حمل و نقل کانتینری در سال 2021، گفت: پیش بینی ها حاکی است با انجام واکسیناسیون جهانی و تداوم آن و به تبع آن رشد فراوری ناخالص ملی در بیشتر کشورها، به ویژه کشور های درحال توسعه، طی سال های آینده با رشد ترافیک دریایی در بنادر کشور روبرو شویم.

تامین تجهیزات استراتژیک بندری

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: در بخش تجهیزات بندری به خصوص در حوزه کالا های اساسی با کمبود تجهیزات روبرو هستیم لذا برای تامین استراتژیک بندری باید اقدام اساسی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه در بخش کالا های فله در سطح بین الملل، با تحول اساسی هم در تقاضا و هم در افزایش قیمت کشتی فله بر روبرو هستیم، اضافه کرد: به جز چند بندر، برای تخلیه و بارگیری مواد معدنی در بنادر کشور، امکانات درخور شانی نداریم.

صفایی با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری برای توسعه ترمینال و تجهیزات بندری مواد معدنی، گفت: در بخش کالا های اساسی اتفاقات بسیار خوبی افتاده و ظرفیت های بسیار مناسبی در بنادر کشور ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون 18 ففرایند کشتی به طور همزمان در بنادر کشور در حال تخلیه کالا های اساسی هستند، گفت: تخلیه وبارگیری کالا های اساسی در بنادر کشور و بعلاوه پشتیبانی این مقدار کالا اساسی به وسیله حمل ونقل جاده ای، یکی از نقاط قوت نظام است که باید یاری کنیم این شرایط تدوام یابد.

تامین نیروی انسانی متخصص بندری و دریایی

صفایی تامین نیروی انسانی متخصص بندری و دریایی را یکی از جدی ترین اولویت های سازمان بنادر برشمرد و گفت: به جز رویکرد های آموزشی دوره ای کوتاه و بلندمدتی که در سازمان بنادر در دست اجرا است، باید کوشش کرد به وسیله دانشگاه های سراسری و فراهم آوردن تمهیدات لازم در این راستا، زمینه های ورود نیرو های انسانی متخصص در حوزه های مختلف بندری و دریایی را ایجاد کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی، در ادامه با بیان اینکه راستا فراوری و تجارت داخلی و کشور های همسایه باید از راه بنادر کشور عبور کند، تاکید نمود: در راستای سیاست های دولت، معاونان و مدیران بندری باید با بنادر کشور های همسایه در ارتباط و مراوده کاری باشند.

لزوم کلان نگری به فرایند سرمایه گذاری در بنادر

صفایی با اشاره به اجرای سرمایه گذاری های مناسب و سازنده در بنادر کشور طی سال های گذشته، بر لزوم نگاه کلان به نحوه و فرایند انجام سرمایه گذاری در پسکرانه های بندری تاکید نمود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، موانع اعطای هرگونه مجوز در امور بندری را یکی از چالش های جدی سازمان برشمرد و اعلام کرد: امیدوارم با صدور سریع و الکترونیکی مجوز ها و مجموع سازوکار هایی که برای حوزه بندری اتخاذ می گردد، در نهایت به کاهش قیمت ها، رونق مالی و اشتغال برای جوانان برسیم.

منبع: خبرگزاری آریا

به "لزوم آمادگی بنادر کشور برای ترافیک دریایی در آینده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لزوم آمادگی بنادر کشور برای ترافیک دریایی در آینده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید