طرز تهیه مربای توت فرنگی مجلسی؛ یک مربای خوشمزه برای صبحانه
به گزارش وبلاگ ساعتچی، صبحانه بدون شک، مهم ترین وعده در روز است و باید گزینه های مختلفی بر سر میز صبحانه گذاشت تا همه را متقاعد به خوردن یک وعده کامل کند. مرباها از دیرباز برای نگهداری میوه در زمانی طولانی تر درست می شدند و یکی از محبوب ترین و مشهورترین انتخاب ها برای صبحانه بوده اند که با طعم شیرین و ظاهر رنگارنگ خود، همه به خصوص بچه ها را به سمت خود جذب می نمایند.
توت فرنگی، میوه ای خوشمزه و مفید از خانواده توت ها است که قدمت شکل امروزی آن به 250 تا 300 سال پیش برمی گردد. از توت فرنگی محصولات فراوانی از جمله شربت، میلک شیک، معجون، مربا و مارمالاد، چیزکیک، انواع دسر، رولت و کرپ درست می گردد. مربای توت فرنگی، یکی از انواع خوشمزه مرباها است که به سادگی با توت فرنگی، شکر و گاهی آب لیمو درست می گردد؛ اما آیا شما طرز تهیه مربای توت فرنگی مجلسی یا طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش رنگ را بلد هستید؟ با وبلاگ ساعتچی همراه باشید تا طرز تهیه مربای توت فرنگی فوری و فوت و فن های کوزه گری آن را به شما بیاموزد.
یک مربای خانگی توت فرنگی با طعمی عالی، بدون استفاده از مواد نگهدارنده تهیه می گردد و به همین علت، بسیار سالم تر از نسخه آماده و کارخانه ای آن است. به همین علت، بسیاری از افراد در پی طرز تهیه مربای توت فرنگی خانگی هستند و ترجیح می دهند تا این مربا را در خانه درست نمایند.
هرآنچه باید درباره مربای توت فرنگی بدانید:
- مربای توت فرنگی و طرز تهیه آن
- فیلم آموزشی طرز تهیه مربای توت فرنگی
- فوت و فن مربای توت فرنگی
- مربای توت فرنگی کم شیرین و طرز تهیه آن
- مربای توت فرنگی له شده یا مارمالاد و طرز تهیه آن
- فواید مربای توت فرنگی
- طعم مربای توت فرنگی
مربای توت فرنگی و طرز تهیه آن
مواد لازم برای دو نفر
- 500 گرم توت فرنگی
- 400 گرم شکر
- نان تست، نان معمولی، چای و خامه برای سرو
طرز تهیه مربای توت فرنگی دو نفره
مرحله اول:
آماده سازی توت فرنگی: توت فرنگی ها را در ظرف بزرگی پر از آب بریزید تا شن های چسبیده به آن ها ته نشین گردد. سپس توت فرنگی ها را از روی آب بردارید و داخل یک سبد بریزید و دوباره با آب بشویید. برگ سر توت فرنگی ها را بکنید و آن ها را در یک صافی قرار دهید تا آب توت فرنگی ها کشیده گردد.
مرحله دوم:
داخل یک قابلمه مناسب، یک لایه توت فرنگی بریزید و روی آن شکر بریزید. سپس دوباره یک لایه توت فرنگی و شکر روی آن ها بریزید و این کار را تکرار کنید تا مواد شما تمام گردد. قابلمه را برای 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا توت فرنگی ها آب بیندازند (اگر احساس کردید که توت فرنگی ها آب نینداخته اند، یک استکان آب ولرم به آن ها اضافه کنید).
مرحله سوم:
قابلمه را روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا توت فرنگی ها و دانه های شکر حل شوند. در این مرحله توت فرنگی ها آب بیشتری می اندازند و شکر نیز آغاز به حل شدن می نماید.
مرحله چهارم:
پس از حل شدن کامل شکر، شیره آغاز به جوشیدن و کف کردن می نماید و بالا می آید. کف روی مربا را با ملاقه به آرامی در سطح مربا مخلوط کنید تا از سر رفتن شیره جلوگیری کنید. اجازه دهید تا شیره بیشتر بجوشد. پس از حدود 10 دقیقه، زمانی که در هنگام هم زدن کف روی مربا، مربا سر نرفت، شیره مربا را با یک قاشق کوچک امتحان کنید و اگر دیدید که شیره به حالت فنری برمی گردد و غلظت آن، دیگر مانند آب نیست؛ به این معنا است که شیره به قوام رسیده است. شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله پنجم:
اجازه دهید تا مربا به حجم طبیعی خودش برگردد. سپس کف روی آن را با دقت با یک قاشق چوبی جمع کنید تا یک مربای شفاف، براق و خوش رنگ داشته باشید.
مرحله ششم:
اجازه دهید تا مربا در قابلمه خنک گردد. سپس آن را در ظرف های شیشه ای دربسته تمیز و خشک بریزید و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
مرحله هفتم:
برای سرو، مربای توت فرنگی را در یک کاسه بکشید و همراه با چای یا قهوه و نان تست یا نان معمولی و در صورت تمایل خامه سرو کنید.
فیلم آموزشی طرز تهیه مربای توت فرنگی
فوت و فن مربای توت فرنگی
- اگر دوست دارید، مربای شما شیرین تر گردد، به اندازه مساوی از شکر و توت فرنگی بهره ببرید.
- اگر شکر یا خاک قند شما تمیز نیست و رنگ آن زرد است، می توانید برای هر یک کیلوگرم آن از یک عدد سفیده تخم مرغ هم زده بهره ببرید و آن را به شربت در حال جوش اضافه کنید و از صافی رد کنید تا رنگ شیره شفاف گردد.
- حواستان باشد که مربا در ابتدای پخت، سر نرود.
- شیره نباید قبل از حل شدن شکر، به جوش بیاید؛ زیرا در این صورت، بلورهای شکر روی مربای شما ظاهر می شوند.
- وقتی دمای شیره مربا به 105 درجه سانتی گراد رسید، قابلمه را از روی شعله گاز بردارید.
- اگر شهد مربای شما اضافه آمد، می توانید از آن به عنوان یک شربت خوشمزه در روزهای گرم تابستانی بهره ببرید.
- اگر زمان کافی ندارید، می توانید توت فرنگی ها را برای 12 ساعت در یخچال قرار دهید.
- شما می توانید از مربای توت فرنگی در تهیه انواع کیک، چیزکیک و دسر نیز بهره ببرید.
نکات مربوط به توت فرنگی
- توت فرنگی های ریز را به صورت درسته برای مربا بهره ببرید؛ اما توت فرنگی های درشت را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید. توجه داشته باشید که برای تهیه یک مربای مجلسی بهتر است که اندازه توت فرنگی ها یکدست باشد؛ زیرا اگر آن ها را به صورت کامل و نصفه با هم مخلوط کنید، مربا ظاهر زشتی پیدا می نماید.
- توت فرنگی های میانه، برترین اندازه برای درست کردن مربا هستند.
- زمان پخت توت فرنگی های درشت، کوتاه تر است و به همین علت، رنگ مربای شما تیره نمی گردد.
- برای تهیه یک مربای توت فرنگی مجلسی، باید توت فرنگی های سفت و بدون لکه را در زمان خرید انتخاب کنید. توجه داشته باشید که توت فرنگی های له شده برای مربا مناسب نیستند.
- از توت فرنگی های محلی برای تهیه مربای توت فرنگی خوش رنگ بهره ببرید. توت فرنگی های گلخانه ای اصلا خوشمزه نیستند و صرفا برای تزئین کاربرد دارند.
- برگ توت فرنگی را با یک چاقوی تیز جدا کنید.
- توت فرنگی ها را پس از شستشوی کامل با یک حوله یا دستمال مخصوص خشک کنید و سپس در آبکش بگذارید؛ زیرا اگر توت فرنگی ها به صورت خیس در آبکش بمانند، آب به داخل آن ها نفوذ می نماید و مزه توت فرنگی ها عوض می گردد.
نکات مربوط به افزودنی های مربای توت فرنگی
- شما می توانید در اواخر پخت مربا، یک هشتم قاشق چای خوری وانیل به آن اضافه کنید تا عطر خوبی به مربا بدهد؛ البته اگر دوست دارید که طعم و عطر توت فرنگی غالب باشد، به آن وانیل نزنید.
- بعضی افراد در انتهای پخت مربای توت فرنگی، یک قاشق غذاخوری آب لیمو یا نوک قاشق چای خوری جوهر لیمو به آن اضافه می نمایند. البته باید بدانید که مربای توت فرنگی معمولا شکرک نمی زند و احتیاجی به آبلیمو و جوهر لیمو ندارد.
- دارچین، هل، بادیان ستاره ای و زعفران نیز در بعضی از دستور تهیه ها در مراحل انتهای پخت به مربا افزوده می شوند تا عطر بهتری به آن بدهند.
- در طرز تهیه مربای توت فرنگی مجلسی از مغز گردو هم استفاده می گردد.
- شما می توانید نصف یک قاشق غذاخوری کره را آب کنید و روی مربا بریزید تا با این کار، به جای مانده کف مربا را از بین ببرید.
نکات مربوط به له نشدن توت فرنگی ها
- در ابتدای پخت، نباید مربا را روی شعله ملایم واقع شده است؛ زیرا تا زمان قوام آمدن شیره که به مدت زمان زیادی احتیاج دارد، توت فرنگی ها له می شوند.
- توجه داشته باشید که در حین هم زدن کف شیره، نباید ملاقه را خیلی وارد قابلمه کنید تا به توت فرنگی ها آسیبی نرسد.
- اگر می خواهید مربای توت فرنگی را در حجم زیاد (مثلا 5 کیلو) درست کنید، بهتر است که آن ها را به صورت جدا و یک کیلو یک کیلو درست کنید؛ زیرا زمانی که حجم مواد زیاد می گردد، زمان به قوام رسیدن مربا افرایش می یابد و برای همین، مربا باید زمان بیشتری روی حرارت باشد و این موضوع، منجر به له شدن توت فرنگی ها می گردد.
نکات مربوط به خوش رنگ شدن مربای توت فرنگی
- اگر کف روی مربا را به صورت کامل نگیرید، مربای شما کدر می گردد.
- مربای توت فرنگی را در قابلمه لعابی درست کنید تا مربای شما خوش رنگ گردد. توجه کنید که تمام مرباها به غیر از مربای به که بهتر است در ظرف مسی پخته گردد، باید در قابلمه لعابی درست شوند تا رنگی زیبا داشته باشند.
- اگر شیره مربا بیشتر از 30 دقیقه بجوشد، رنگ آن تیره می گردد.
- درب قابلمه را از ابتدا تا انتهای پخت نبندید؛ زیرا در غیر این صورت، رنگ مربا عوض می گردد.
- بعضی افراد کف مربا را در حین جوشیدن می گیرند تا مربا خوش رنگ تر گردد؛ اما شما می توانید طبق طرز تهیه در این مقاله عمل کنید و کف را پس از پخت مربا بگیرید.
نکات مربوط به شکرک زدن مربای توت فرنگی
- اگر مربا بیشتر از 30 دقیقه بجوشد، شکرک می زند.
- اگر شکر استفاده شده برای تهیه مربا، بیش از اندازه باشد، مربای شما شکرک می زند.
- جدا نکردن کف روی مربا، یکی دیگر از دلایل شکرک زدن مربا است.
نکات مربوط به قوام آمدن مربای توت فرنگی
- اگر پس از خنک شدن کامل مربا احساس کردید که شیره مربا قوام کافی را ندارد و هنوز شل است، توت فرنگی ها را با دقت از آن دربیاورید و شیره را به تنهایی روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا بجوشد و به قوام برسد. پس از خنک شدن شیره، توت فرنگی ها را دوباره در آن بریزید.
- برای درست کردن مربا، از قابلمه مناسب و نسبتا بزرگ (دو تا سه برابر مواد) بهره ببرید؛ زیرا شیره در حین جوشیدن و کف کردن، بالا می آید و اگر قابلمه شما کوچک باشد، مجبور می شوید برای سر نرفتن آن، شعله گاز را کم و زیاد کنید و این کار زمان پخت و زمان به قوام رسیدن مربا را افزایش می دهد و موجب له شدن توت فرنگی ها می گردد.
- به قوام رسیدن شیره بیشتر از سی دقیقه زمان نمی برد.
- اگر پس از 30 دقیقه حس کردید که شربت به اندازه کافی قوام نیامده است، به این نکته توجه داشته باشید که مربا پس از سرد شدن، غلیظ تر می گردد.
- شما می توانید برای اطمینان از به قوام رسیدن مربا، مقداری از آب آن را داخل یک بشقاب بریزید؛ اگر سرد شد و سفت بود و به راحتی تکان نخورد، به این معنا است که مربا قوام آمده است.
نکات مربوط به کپک زدن مربای توت فرنگی
- اگر توت فرنگی های شما کامل نپزند و کمی خام بمانند، مربا کپک می زند.
- استفاده از قاشق استیل، باعث آب انداختن مربا می گردد و در نهایت منجر به کپک می گردد؛ پس مربا را با قاشق چوبی یا پلاستیکی در ظرف بریزید و در حین هم زدن نیز از قاشق استیل استفاده نکنید.
- اگر شکر کمی در مربا بریزید و مربا به خوبی به قوام نرسد، پس از چند روز کپک می زند.
- ریختن مربا در ظرفی که مرطوب است و کاملا خشک نیست و بعلاوه استفاده از قاشق خیس برای برداشتن مربا باعث کپک زدن مربا می گردد.
نکات مربوط به نگهداری مربای توت فرنگی
- مربای توت فرنگی را بهتر است در فریزر نگهداری کنید؛ زیرا حتی اگر مربا به خوبی به قوام رسیده باشد هم مربای توت فرنگی ظرف چند هفته در یخچال ترش می گردد.
- مربای توت فرنگی را می توان 2 تا 3 سال در فریزر نگهداری کرد.
- اگر مربای توت فرنگی به خوبی به قوام رسیده باشد در فریزر یخ نمی زند و تنها کمی غلیظ تر می گردد. شما می توانید برای هر بار استفاده، کمی از آن را از فریزر خارج کنید و بقیه مربا را دوباره در فریزر بگذارید.
- اگر مربای شما در فریزر یخ بزند، به این معنا است که به قوام لازم نرسیده است و هنوز در آن، آب وجود دارد.
- شیشه هایی که برای نگهداری مربا در نظر دارید را در فر روشن بگذارید تا ضدعفونی شوند.
روش های دیگر تهیه مربای توت فرنگی
1. شما می توانید مربا را به شکلی متفاوت تهیه کنید؛ برای این کار، پس از آب انداختن توت فرنگی و شکر در یخچال، توت فرنگی ها را جدا کنید. سپس آب و شکر را برای 10 دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا قوام بیاید. در ادامه توت فرنگی ها را به شیره اضافه کنید و اجازه دهید تا برای 10 دقیقه بجوشند. در آخر هم جوهر لیمو یا آب لیمو را به مربا بیفزایید و پس از 5 دقیقه از روی حرارت بردارید.
2. یک روش دیگر نیز است است که از پس از به جوش آمدن محتویات قابلمه، زمان بگیرید و پس از 10 دقیقه، توت فرنگی ها را با یک کفگیر سوراخ دار از قابلمه دربیاورید. سپس اجازه دهید تا شربت برای 10 دقیقه دیگر بجوشد. در این مرحله، کفی که روی ظرف جمع می گردد را با یک قاشق چوبی بردارید. پس از جوشیدن 10 دقیقه ای شربت، دوباره توت فرنگی ها را در آن بریزید و اجازه دهید تا 5 دقیقه دیگر بجوشند. در این حین، می توانید جوهر لیمو یا آب لیمو را با یک قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید و به مربا بیفزایید. توجه کنید که در هر دو روش توت فرنگی ها باید 15 دقیقه روی حرارت زیاد بجوشند و شربت هم باید به مدت 25 دقیقه بجوشد تا آماده گردد.
مربای توت فرنگی کم شیرین و طرز تهیه آن
درست کردن مربای توت فرنگی کم شیرین یا رژیمی برای افرادی که نباید زیاد از شکر استفاده نمایند یا رژیم دارند، بسیار مناسب است. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه این مربای غلیظ و کم شکر را به شما بیاموزیم. این مربا تنها به یک پیمانه شکر به ازای یک کیلوگرم توت فرنگی احتیاج دارد و برای غلیظ کردن، در آن نشاسته ذرت می ریزیم که از آنجا که بی رنگ است، پس از پخت، مربای شما را کدر یا تیره نمی نماید.
مواد لازم
- یک کیلوگرم توت فرنگی تازه
- یک پیمانه شکر
- 3 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- 2 قاشق غذاخور آب لیمو
- 3 قاشق غذاخوری آب
- نصف قاشق مرباخوری پوست لیموی ترش رنده شده (اختیاری)
طرز تهیه مربای توت فرنگی کم شیرین
مرحله اول:
پس از شستن توت فرنگی ها، برگ های آن ها را جدا کنید و سپس اجازه دهید تا خشک شوند.
مرحله دوم:
2 قاشق غذاخوری آب لیمو و یک پیمانه شکر را روی توت فرنگی ها بریزید و 10 دقیقه صبر کنید تا توت فرنگی ها کمی آب بیندازند. سپس آن ها را روی حرارت میانه گاز قرار دهید و برای 10 دقیقه بپزید تا شکر حل گردد و توت فرنگی ها بپزند (در این مرحله مانند طرز تهیه قبلی لازم نیست کف مربا را بردارید؛ زیرا این کف به علت جوشیدن مربا به وجود می آید و پس از سرد شدن، دوباره به شیره تبدیل می گردد).
مرحله سوم:
سه قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را با 3 قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و سپس در مربا بریزید. مربا را مرتب هم بزتید تا غلیظ گردد. در مرحله انتها پخت، آب لیمو و رنده پوست لیمو را به مربا بیفزایید، سپس شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله چهارم:
پس از خنک شدن مربا، آن را در ظرف های شیشه ای تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
مربای توت فرنگی له شده یا مارمالاد و طرز تهیه آن
مربای توت فرنگی له شده یا مارمالاد، انتخاب افرادی است که دوست ندارند میوه درسته به زیر دندانشان بیاید. پس با طرز تهیه مربای توت فرنگی له شده با ما همراه باشید.
مواد لازم
- 500 گرم توت فرنگی
- 400 گرم شکر
- 3 ورق ژلاتین
طرز تهیه مربای توت فرنگی له شده
مرحله اول:
توت فرنگی ها را بشویید و ریز خرد کنید. سپس شکر را روی توت فرنگی های خرد شده بریزید و به مدت 3 ساعت به آن ها استراحت دهید.
مرحله دوم:
مخلوط توت فرنگی و شکر را به همراه چند لیوان آب در قابلمه بریزید و روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا قوام بیاید. در این حین، چند بار کف روی مربا را بگیرید.
مرحله سوم:
ورقه های ژلاتین را در کمی آب جوش حل کنید و سپس در مربای به قوام آمده بریزید و مخلوط کنید. مارمالاد را پس از چند جوش از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک گردد.
مرحله چهارم:
مارمالاد را در شیشه های تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم برای تهیه مربای توت فرنگی له شده
- شما می توانید مارمالاد را به عنوان سس توت فرنگی روی بستنی وانیلی بریزید تا به آن طعم بدهید.
- مارمالاد را می توان با نان، کره یا وافل سرو کرد.
- شما می توانید مارمالاد را بدون ژلاتین نیز درست کنید؛ برای این کار، توت فرنگی ها را با گوشتکوب برقی، غذاساز یا مخلوط کن کاملا پوره کنید و آن را از صافی عبور دهید تا کاملا صاف و یکدست گردد. سپس شکر را به قابلمه توت فرنگی بیفزایید و آن را روی حرارت قرار دهید. توت فرنگی و شکر را مرتب هم بزنید تا شکر کاملا حل گردد؛ سپس شعله را کم کنید. پس از حدود دو ساعت، مارمالاد به قوام دلخواه شما می رسد. در این حین، گاهی آن را هم بزنید و در صورت تمایل در اواخر پخت به آن آب لیمو اضافه کنید.
فواید مربای توت فرنگی
قدمت توت فرنگی به 234 سال قبل از میلاد مسیح در رم برمی گردد و خاستگاه آن در اروپا است. این میوه در قرن چهاردهم به طور وحشی در جنگل های کشور فرانسه می روییده و کاربردهای دارویی داشته است؛ اما پس از آن به مرور به مزارع وارد شد. توت فرنگی، اولین میوه بهار است و بیش از 103 نوع دارد. جالب است بدانید که یک عدد توت فرنگی، حدود 200 دانه دارد.
توت فرنگی برای رویش به آب و هوای خنک و آب فراوان احتیاج دارد و به همین علت، نوع وحشی آن در جنگل های شمال کشورمان به وفور یافت می گردد. این میوه دارای چربی نیست، اما قند و فیبر دارد. توت فرنگی حاوی پروتئین، ویتامین C، منگنز، فولات، پتاسیم، منیزیوم، ویتامین K و مواد مغذی بسیاری است. در ادامه به بعضی از فواید و خواص این میوه خوشمزه اشاره خواهیم کرد:
- محافظت از قلب و جلوگیری از حمله قلبی، بهبود سیستم گردش خون و جلوگیری از ایجاد پلاک در شریان خون
- تنظیم فشار خون
- تنظیم اندازه قند خون، به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت نوع دوم
- محافظت در برابر سرطان های مختلف به علت وجود آنتی اکسیدان و فیبر
- تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش توانایی بدن برای مبارزه با عفونت
- مبارزه با آلرژی و آسم
- بهبود سلامت مغز و جلوگیری از بیماری های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون
- کاهش و برطرف ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب، هیجان و سستی و افزایش تمرکز
- کاهش نشانه های آرتروز و نقرس
- ضد التهاب
- کاهش سطح کلسترول بد در بدن
- بهبود سلامت بینایی، جلوگیری از آب مروارید و سایر بیماری های چشمی، افزایش عملکرد و زندگی سلول های شبکیه
- یاری به کاهش وزن با افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن، کاهش اشتها و سوزاندن چربی ها
- بهبود سلامت استخوان و سالم نگه داشتن دندان ها
- یاری به سیستم گوارش با درمان یبوست، نفخ و گاز معده
- از بین بردن علائم پیری مانند چین و چروک و خطوط با افزایش فراوری کلاژن
- از بین بردن سلول های مرده پوست و سفت کردن حفره های پوستی و جلوگیری از آکنه
- جلوگیری از ریزش مو
طعم مربای توت فرنگی
یک نان تست آغشته به مربای توت فرنگی خانگی یا یک وافل پر از خامه و مارمالاد توت فرنگی، صبحانه ای است که هیچ کس، به خصوص بچه ها به آن دست رد نخواهد زد. مربای توت فرنگی را می توان با شکر کم و به صورت رژیمی درست کرد تا همه اعضای خانواده از آن لذت ببرند و بدون نگرانی از آن نوش جان نمایند.
عطر و بوی وسوسه نماینده توت فرنگی در کنار ظاهر دلربا و قرمز رنگ آن، این مربا را تبدیل به یکی از محبوب ترین انواع مربا نموده اند که می توان با آن انواع دسر، کیک و چیزکیک نیز درست کرد.
آیا به مربای توت فرنگی و درست کردن آن علاقه دارید؟ به نظرتان این مربا، گزینه مناسبی برای صبحانه است؟ اگر این مربا را در خانه درست کردید، حتما در بخش نظرات همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر کاربران وبلاگ ساعتچی بنویسید یا از مربای توت فرنگی زیبا و خوش رنگ خود عکس بگیرید و با تگ کردن وبلاگ ساعتچی در اینستاگرام (@)، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / اُکالا / parsiday.com / کتاب کاله / بیتوته / نمناک