سامانه هوشمند تشخیص کرونای آی مد رایگان به دنیا عرضه می گردد

به گزارش وبلاگ ساعتچی، رئیس گروه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات جایزه مصطفی (ص) گفت: سامانه هوشمند تشخیص کووید 19 آی مد به مراکز درمانی و تحقیقاتی جهان به صورت رایگان عرضه خواهد شد.

سامانه هوشمند تشخیص کرونای آی مد رایگان به دنیا عرضه می گردد

به گزارش گروه فناوری وبلاگ ساعتچی به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد مصطفی (ص)، حمیدرضا ربیعی، عضو گروه علمی هوش مصنوعی در سلامت سازمان دنیای بهداشت (WHO) و رئیس گروه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات جایزه مصطفی (ص) در مورد سامانه هوشمند تشخیص کووید 19 آی مد گفت: روش های مختلفی برای تشخیص کووید 19 وجود دارد؛ اما یکی از بهترین روش ها که دقت بالایی دارد، استفاده از تصاویر سی تی اسکن قفسه سینه توسط پزشک متخصص است و تا به امروز چندین فعالیت در راستای استفاده از هوش مصنوعی جهت کمک به تشخیص این بیماری صورت گرفته است.

وی در ادامه اعلام کرد: کشور چین از هوش مصنوعی برای تشخیص این بیماری استفاده نموده است و یک شرکت برخاسته از دانشگاه استفورد آمریکا نیز فعالیت هایی را در این زمینه انجام داده است. ما نیز با تمرکز بر روی کاربرد هوش مصنوعی در سی تی اسکن، با نوآوری سامانه ای را برای تشخیص سریع و با دقت کوید 19 طراحی نموده ایم که قابلیت تخمین حجم ناحیه عفونی را نیز دارا است.

این سامانه در اختیار پزشکان و مراکز درمانی دنیا قرار می گیرد

رئیس گروه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات جایزه مصطفی (ص) همچنین اضافه نمود: سیستم هایی که در کشور چین یا آمریکا استفاده می گردد، دقتی بالای 90 درصد دارند. سامانه آی مد که حاصل نبوغ جوانان دانشمند ما است، با پیش پردازش نوآورانه بر روی تصاویر سی تی اسکن و استفاده از راه حل های توصیف پذیری در یادگیری ماشین، سامانه ای با دقت و حساسیت بالاتری را به وجود آورده است.

به گفته وی، سامانه ای که این تیم تحقیقاتی براساس هوش مصنوعی طراحی نموده است با نوآوری در پیش پردازش و پردازش تصاویردر شبکه های عمیق توصیف پذیر، توانسته است به صورت پایدار و در زمانی کمتر از یک دقیقه، نتایج خوب و با دقت و حساسیت بالای 97 درصد را به دست آورد؛ علاوه بر این سامانه حجم نواحی عفونی را نیز محاسبه می نماید. این سامانه به طور رایگان در اختیار پزشکان و مراکز درمانی دنیا قرار می گیرد تا با توجه به تعداد زیاد بیماران بتواند به پزشکان در تشخیص این سریع و با دقت این بیماری کمک کند.

وی با بیان اینکه کووید 19 در بعضی از تصاویر در مراحل اولیه بیماری با چشم غیرقابل مشاهده است، توضیح داد: از بیمارستان های مختلف، نمونه هایی را داشته ایم که امکان تشخیص این بیماری برای آن¬ها از مشاهده تصاویر وجود نداشته است، اما سامانه هوشمند آی مد باتوجه به طراحی مناسب آن توانسته است بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهد.

ربیعی در ادامه گفت: این سیستم با همکاری حسین قناعتی استاد رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه تحقیقاتی آی مد و همکاری دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، اصفهان و کرمان صورت گرفته و مرکز رادیولوژی تهران و بیمارستان بقیه الله نیز تصاویر ارزشمندی را برای طراحی سامانه به تیم ما ارائه داده اند. قطعا بدون وجود رادیولوژیست ها و پزشکان متخصص طراحی این سامانه غیر ممکن بود و امیدواریم این سامانه به عنوان یک دستیار هوشمند در اختیار رادیولوژیست ها و پزشکان در ساسر دنیا قرار گیرد.

عرضه سامانه به کشور های دیگر

ربیعی با اشاره به اینکه در حال حاضر از کشور هایی مثل کانادا، رومانی و اندونزی درخواست هایی را برای استفاده از این محصول داشته ایم، گفت: استفاده از سامانه های پزشکی، نیازمند انجام یکسری تمهیدات قانونی، حقوقی و اخلاقی است که این اقدامات از هفته پیش در حال اجرا است و به زودی ارسال این محصول به متقاضیان شروع می گردد؛ سامانه ای که توسط تیم تحقیقاتی ما طراحی شده است قابل نصب بر روی دستگاه های پکس بیمارستانی، دسکتاپ و وب است و هر سه نوع راه حل در دسترس است و از هفته آینده این سیستم در بیمارستان های یزد، قم، قزوین و تهران نصب و راه اندازی خواهد شد و برای عرضه سامانه به خارج از کشور نیز برنامه داریم.

آماده همکاری با کشور های اسلامی هستیم

ربیعی همچنین اضافه نمود: امیدواریم این سامانه هوشمند را به سرعت در اختیار کشور های اسلامی قرار دهیم و آماده تبادل علمی با کشور های اسلامی هستیم و مطالعات صورت گرفته برای تحقیقات بیشتر در اختیار این کشور ها قرار می گیرد.

رئیس کارگروه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات جایزه مصطفی (ص) گفت: مسلما یکی از مباحث مهم برای گسترش همکاری بین کشور های اسلامی، اطلاع رسانی است؛ بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) با شبکه گسترده ای که در کشور های اسلامی دارد می تواند ارتباط خوبی با آن ها برقرار کند و ما از این موضوع استقبال می کنیم و امیدواریم بتوانیم این سامانه را در اسرع وقت در اختیار کشور های اسلامی قرار دهیم.

کرونا تا زمان فراوری دارو و واکسن در کنار ماست

وی همچنین اعلام کرد: در حال حاضر مهم ترین عامل، داشتن آرامش است و علاوه بر اینکه نباید ترس بالایی داشت، باید فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی را رعایت کرد. اگر این مسائل رعایت گردد ما از این بحران به کمک خداوند عبور خواهیم کرد و مسلما این ویروس تا زمان فراوری دارو و واکسن در کنار ما هست و به احتمال زیاد در امسال هم این ویروس را در کنار خود خواهیم داشت که باید تدابیر لازم را برای مقابله با آن داشته باشیم و سبک زندگی جدید در دوران کرونایی را بپذیریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "سامانه هوشمند تشخیص کرونای آی مد رایگان به دنیا عرضه می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سامانه هوشمند تشخیص کرونای آی مد رایگان به دنیا عرضه می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید